Två handdukar ihoprullade bredvid trähink i bastu
För boende i Storstugan

Medlemsförmåner

Medlemsförmåner för dig som bor i Storstugan

Nedan följer de huvudsakliga förmåner som Storstugans medlemmar har tillgång till, hur dessa bokas, principerna för hur och när de kan nyttjas, etc. Behöver du hjälp med någon av dem, eller har du frågor i övrigt, är du alltid välkommen att kontakta förvaltningen.

Tvättstuga

Gym

Bastu och Relax

Tennisbana

Parkering

Bredband

Kabel-TV

Studie- och fritidsverksamhet

Bokcafé

Övernattningsrum

Cykel- och barnvagnsrum

Marknadssalen och Åkerbysalen

Hobbylokal

Grovtvättstuga

Tvättstuga

Det finns två tvättstugor (“Tvättstuga 1” resp. “Tvättstuga 2”) i varje entréplan, belägna till höger om hissarna (på Åkerbyvägen 84 finns endast en tvättstuga). Båda tvättstugorna är likvärdigt inredda.
Tvättstugorna har pass om tre timmar per tillfälle och kan bokas mellan 07:00-22:00, alltså med start för respektive pass klockan 07:00, 10:00, 13:00, 16:00 samt 19:00. Du kan endast ha ett bokat pass åt gången. Det är inte möjligt att komma in i tvättstugan före eller efter det bokade tvättpassets sluttid, så var noga med att hämta ut din tvätt i tid! Instruktioner om hur tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och eldriven kallmangel fungerar finns på anslag i respektive tvättstuga.

För bokning av tvättpass och tillträde till tvättstugan använder du nyckelbrickan som hör till lägenheten (tavla för bokning finns utanför tvättstugorna). Bokning kan även göras via vår hemsida:

Boka tvättid här

En tredje metod för att boka tvättstuga är genom att använda "mobilappen" som heter "Aptus Home" (behöver först aktiveras genom servicekontoret). Använd då följande inloggningsuppgifter:

 • HTTP Adress till din leverantör: http://aptus.sakerhetsintegrering.se/storstugan/AptusPortal
 • Användarnamn: [Ditt fyrsiffriga lägenhetsnummer]

Gym

Gillar du att träna? Om så är du välkommen att besöka Storstugans gym, beläget i anslutning till Åkerbyvägen 92 (ingång ifrån gårdssidan). Gymmet är välutrustat med maskiner för både styrke- och konditionsträning samt fria vikter.

 

rum med träningsvikter
Löpband i gym

Bastu och relax

Föreningens bastu- och relaxavdelning är belägen i anslutning till Åkerbyvägen 86 med ingång från gårdssidan. Endast den gröna "husmorsbrickan" ger tillträde till lokalen. Passen under de bokningsbara tiderna är två timmar långa.

Bokningsbara tider
måndagar kl. 17:00-21:00
tisdagar kl. 17:00-21:00
fredagar kl. 13:00-21:00
lördagar kl. 13:00-21:00
söndagar kl. 13:00-21:00

Allmän dambastu
onsdagar kl. 19:00-22:00
torsdagar kl. 16:00-19:00

Allmän herrbastu
onsdagar kl. 16:00-19:00
torsdagar kl. 19:00-22:00

Bastu
Duschrum

Ni kan just nu under byte av inpasseringssystemet bara boka en tid manuellt på bokningspanelen i entrén i bastulokalen.

 

Tennisbana

Föreningen har en egen tennisbana belägen på gården längsmed Biblioteksgången. Tennisbanan är en utomhusbana och är därför öppen för spel endast när det är säsong. Boka en tid på tennisbanan gör du enklast via "mobilappen" (se "Tvättstuga" ovan) eller här:

Boka tennisbana här

Parkering

Varje lägenhetsinnehavare har en tillhörande parkeringsplats avsedd för personbil (utan motorvärmare) utan extra kostnad. Varje plats är numrerad och ligger inom fastighetens parkeringsområde på övre parkeringsdäck. Uppgift om numret på din parkeringsplats och var den ligger får du från Bredablicks kundtjänst på 010-177 59 00 eller via bredablickgruppen.se/kontakt/.

Parkeringsplats för boende (inkl. motorvärmare och laddningsstolpar)

Storstugan erbjuder även ett antal bilplatser med uttag för motorvärmare. Dessa är belägna på det nedre parkeringsplanet utanför Åkerbyvägen 84-90, samt på det övre parkeringsplan mittemot Åkerbyvägen 92. Ett mindre antal laddningsstolpar för elbilar finns också på övre parkeringsplan. Du har möjlighet att ansöka om att hyra fler parkeringsplatser utöver den som ingår i avgiften. Bredablick administrerar tilldelningen av parkeringsplatser utifrån de riktlinjer som stämman och styrelsen beslutat om.

Notera att bilar inte får ställas på trottoarer längs huset eller utanför de markerade platserna. För att övervaka att reglerna efterlevs har föreningen avtal med ett parkeringsbolag.

Kostnad

Den parkeringsplats som ingår i månadsavgiften kan uppgraderas mot en extra månadskostnad enligt följande:

1) 250 kronor för en parkeringsplats med motorvärmare på nedre däck,

2) 150 kronor för en parkeringsplats med motorvärmare på övre däck,

3) 150 kronor för en parkeringsplats utan motorvärmare på nedre däck.

Om en lägenhetsinnehavare önskar ytterligare en parkeringsplats utgår en månatlig kostnad om 100 kronor utöver uppgraderingskostnaden enligt ovan.

Gästparkering (långtid)

Gästparkeringen är belägen på övre parkeringsdäck och är avsedd för besökande till boende i Storstugan. Om du kontaktar Bredablicks kundtjänst några arbetsdagar i förväg, kan du brevledes få ett tillfälligt parkeringstillstånd för dina gäster som avser att stanna längre än de tre timmar som anges på skyltningen. Det är även möjligt att få ett tillstånd för några dagar.

Gästparkering (en timme)

Föreningen har även parkeringsplatser längsmed husen, men där får man enbart parkera i en timme åt gången.

Allmänt om snöröjning

Du har själv ansvar för snöskottning på din parkeringsplats. Det är alltså ditt ansvar att till exempel lägga snön på vägen så att plogbilen kan frakta bort den, och se till att skotta ordentligt så att medlemmarna bredvid din parkeringsplats inte drabbas av att du inte sköter ditt ansvar som parkeringsplats-innehavare.

Bredband

Samtliga lägenheter och kommersiella lokaler i föreningen har bredbandsuttag installerade.
Föreningen har avtal med Ownit Broadband AB för leverans av bredbandstjänster. Bredband ingår i din månadsavgift.

I bredbandstjänsten ingår följande:

 • Fast internetuppkoppling på 700-1.000/700-1.000 Mbit/s ner/upp
 • Obegränsad surftid
 • En fast IP-adress (tilldelad via DHCP)
 • 10 st e-postkonton
 • 100 MB utrymme för egen hemsida
 • Felanmälan och teknisk support

 

För att aktivera ditt bredband behöver du göra följande:

 1. Konfigurera din dator eller router att erhålla en IP-adress automatiskt. Starta din webbläsare. Du kommer då automatiskt till Ownits portal för aktivering. Om det inte sker kan du manuellt skriva in http://aktivera.ownit.se din webbläsare.
 2. Följ instruktioner som kommer upp.
 3. Klicka på knappen “Starta aktiveringen” som visas efter att du loggat in.
 4. Din bredbandsanslutning aktiveras nu. Processen tar ungefär tio minuter.

 

Kundservice

Har du några frågor kan du kontakta Ownits kundservice enligt nedan:
Telefonnummer: 08-525 073 00 (öppettider: vardagar 08:00-22:00, helger 10:00-19:00)
E-post: info@ownit.se

Kabel-TV

För att kunna titta på kabel-TV i föreningen behövs antingen 1) en digitalbox eller 2) en TV med inbyggd digitalmottagare och en sk. CA-modul. Digitalboxen eller digitalmottagaren ska klara formaten DVB-T/T2 samt MPEG-4. I digitalboxen eller CA-modulen måste det dessutom sitta ett programkort.

Telenor tillhandahåller ett programkort samt antingen en digitalbox eller en CA-modul per lägenhet. Programkort samt digitalbox/CA-modul tillhör Telenor och ska återlämnas till Teleno vid avflyttning.

Hushåll som önskar använda flera TV-apparater skaffar själva utrustning för detta. Telenor säljer både digitalboxar och CA-moduler via deras kundtjänst. För aktuellt pris på digitalbox/CA-modul, vänligen kontakta Telenor. Kostnad för extra programkort är en månadsavgift på 99 kronor.

“Grundutbud Bas”  ingår kostnadsfritt i månadsavgiften. Därutöver finns möjlighet att - mot avgifterna  lägga till andra paket eller kanaler.

 

Vid frågor kring kanalutbud, kontakta Telenor:s kundtjänst (020-222 222)
Vid driftstörningar, kontakta Telenor:s kundtjänst (020-222 222)

Studie- och fritidsverksamhet

Föreningen arrangerar ett rikt utbud av olika typer av fritidsaktiviteter.

Aktuella studie- och fritidsverksamheter samt information om anmälan finner du här

Bokcafé

Storstugan har ett eget uppskattat bokcafé beläget i Marknadssalen på Gustaf Bergs väg 17. Här kan du låna eller behålla valda böcker samtidigt som du ges en unik möjlighet att träffa och diskutera böcker och annat med andra medlemmar i föreningen. Vi bjuder även på en kopp kaffe!

Information om aktuella dagar och tider lämnas regelbundet på vår hemsida och i vår tidning "Storstugenytt", samt på vår intern-TV, anslagstavlor och dataskärmar i hissar och entréer.

Övernattningsrum

Föreningen har tre övernattningsrum som våra medlemmar kan hyra. Samtliga rum har två bäddar, pentry med kyl/frys och mikrovågsugn samt badrum. “Rum 1” har fönster ut mot innergården medan “rum 2” och “rum 3” har fönster ut mot parkeringen. “Rum 3” är anpassat för personer med funktionsnedsättning bl.a. med avseende på badrummets utformning. Rum 1 används för husdjur p g a hänsyn för ev allergi hos andra gäster.

Se regler och villkor i bilagt kontrakt för övernattning.

Check-in
Rummet är tillgängligt från klockan 15:00 på dagen för incheckning.

Check-out
Rummet skall lämnas senast klockan 10:00 på dagen för utcheckning.

Pris
Varje rum kostar 450 kronor per dygn för medlemmar och 700 kronor för externa gäster. OBS! Debiteras nästkommande hyresavi (Ej kontant).

Vid återbud senare än en vecka före check-in återbetalas ingen del av avgiften. Ej återlämnad nyckelkort/bricka debiteras medlemmen med SEK 400.

Bokning
Rumsbokning görs genom Bredablicks kundtjänst på 010-177 59 00 eller via bredablickgruppen.se/kontakt/ som sedan kontaktar den lokala förvaltningen.

Cykel- och barnvagnsrum

Till höger om porten på parkeringssidan finns ett cykelrum för nio av elva portuppgångar. Tillgång till cykelrummet erhålles efter att den elektroniska nyckeln aktiverats på servicekontoret.

I anslutning till tvättstugorna finns ett rum för förvaring av barnvagnar, barncyklar, kälkar, rullatorer, rullstolar och liknande. Tillträde sker med hjälp av den elektroniska nyckeln (ingen aktivering på servicekontoret krävs).

Marknadssalen och Åkerbysalen

Marknadssalen
Marknadssalen är föreningens studie-, föreläsnings- och festlokal och är belägen på Gustav Bergs väg mellan portarna 17 och 17A. Enligt föreningens stadgar ska föreningen tillhandahålla studie- och fritidsverksamhet för att stärka gemenskapen och tillgodose gemensamma intressen och behov, främja serviceverksamheten och tillgänglighet med anknytningen till boendet. Marknadssalen används därför ofta för denna typ av aktiviteter.

Lokalen hyrs ut till medlemmar för privata fester av olika slag mot en avgift. Bokning görs genom Bredablicks kundtjänst på 010-177 59 00 eller via bredablickgruppen.se/kontakt/.

Åkerbysalen
Åkerbysalen är en föreningslokal för medlemmar i Storstugan och är belägen på Åkerbyvägen mellan portarna 92 och 94. Lokalen kallas ofta för föreningens gemensamma ”vardagsrum”.

I Åkerbysalen kan du läsa dagens morgontidningar, titta på TV, spela kort, lägga pussel, spela schack och umgås med dina grannar. Det finns också möjlighet att koka kaffe och te. Förslag till gemensam underhållning av något slag kan anmälas till servicekontoret.

Lokalen är tillgänglig med den gröna nyckelbrickan kl. 10:00-22:00 för alla medlemmar i Storstugan. Lokalen kan ej bokas.

Hobbylokal

Föreningen har en trevlig hobbylokal belägen vid Åkerbyvägen 92 med ingång mot gårdssidan. I hobbylokalen finns arbetsbänkar, skruvstäd, förvaringsskåp etc. (besökare ansvarar för att ta med egna verktyg). Tillträde till lokalen erhålles efter att ha kontaktat Bredablicks kundtjänst på 010-177 59 00 eller via bredablickgruppen.se/kontakt/ för att bestämma en tid för att få en inpasseringsbricka aktiverad på servicekontoret.

Grovtvättstuga

Grovtvättstugor för tvätt av t.ex filtar, mattor och liknande finns vid Åkerbyvägen 86 och 98.
Ingångarna är belägna gårdssidan till höger om respektive port. Bokning görs via "mobilappen" (se "Tvättstuga" ovan) eller vår hemsida:

Boka tvättid här