Kära boende i brf Storstugan! 
 
Nu, i slutet på augusti,  kommer det sedan länge planerade arbetet med att renovera muren och uppgraderingen av innergårdens trädgårds/utemiljö påbörjas. Slutresultatet kommer bli ett lyft för föreningen.  Under tiden kommer det dock bli en del störningar för er boende med diverse transportfordon och trädgårdsmaskiner såsom mindre grävmaskiner, etc,  på området.  Det går tyvärr inte att undvika även om största möjliga hänsyn kommer tas vad gäller störningar.  Arbetet kommer pågå mellan cirka 7-16, måndag till fredag och avslutas under november månad.
 
Det stora arbetet börjar den 11 september (vecka 37)  men innan dess, nu i slutet på augusti, kommer träden vid muren - vars stora rotsystem håller på att förstöra muren - tas ned av arborister som också gör andra förberedelser  såsom höjning av trädkronorna vid huvudingången (mellan höghusen) till innergården så att lastbilar kommer in/ner till entreprenadområdet. 
 
Det stora arbetet innebär stubbfräsning av alla stubbar efter trädfällningen, rivning av befintliga växtbäddar - som kommer ersättas av ny växtlighet - och rivning av befintligt staket vid muren. Rivningsarbetet beräknas vara klart under vecka 39-40 (cirka 25.9 - 6.10). Alla nya växter  kommer levereras i mitten på oktober och planteras direkt. Träden som kommer ersätta de borttagna träden vid muren, mindre träd med mindre rötter,  kommer levereras i mitten på november eftersom de skördas i början på november på plantskola. De kommer planteras på en gång efter leveransen. Nytt staket kommer att monteras längs hela murens innersida, där det gamla staketet var, och göras i samband med de övriga anläggningsarbetena. Staketet - standard Gunnebo-stängsel  -  kommer att hålla en höjd av 1 meter och vara i mörkgrön färg. 
 
Vi kommer håller er kontinuerlig informerade om hur arbetet fortlöper och ser fram mot att till våren få njuta av en riktigt välskött innergård med ny fräsch växtlighet med vackra blomsterbäddar och fina träd vid den renoverade muren. 
 
Styrelsen

Senaste nyheterna